Liberale Vrouwen Herentals lid van cultuurraad :   Het college erkent de Liberale Vrouwen Herentals als lid van de Herentalse cultuurraad. Deze sociaal-culturele vereniging bestaat sinds 2012 en organiseert allerhande activiteiten voor vrouwen. De vereniging telt een dertigtal leden. De cultuurraad verleende positief advies over de toetreding.

Nieuwe bevolkingscijfers gekend

In 2013 groeide de bevolking in Herentals aan met 185 inwoners. Hiermee komt het totale aantal inwoners op 27.617. Daarvan wonen er 20.430 in Herentals, 5.160 in Noorderwijk en 2.027 in Morkhoven. In totaal wonen er 1.174 niet-Belgen in Herentals. Dat bedraagt 4,25 procent van de totale bevolking. Het stadsbestuur wenst alle nieuwe inwoners een aangenaam verblijf in onze stad.

Spel van de Roetaert

Op zondag 6 april vindt de negenentwintigste editie van het Spel van de Roetaert plaats. Alle kinderen van 3 tot 12 jaar zijn welkom om mee achter de pluchen konijnen te jagen die uit de toren van de Lakenhal gegooid worden. Wie het prijskonijn vangt, wint een fiets. Bovendien zijn de winkels in het stadscentrum op zondag 6 april open naar aanleiding van Shop in Thals. De handelaars zorgen ook voor de nodige kinderanimatie.

Buitenspeeldag


Op woensdag 2 april hebben kinderen geen excuus om binnen te blijven. Die dag is het in heel Vlaanderen Buitenspeeldag. Ook in Herentals valt er heel wat te beleven. In het Stadspark, op het dorpsplein in Morkhoven en aan de sporthal van Noorderwijk kunnen kinderen en jongeren van 13 tot 16 uur terecht voor een waaier aan sport- en spelactiviteiten. Er zijn onder meer springkastelen en reuzenspelen en de kinderen kunnen kennismaken met circustechnieken en eco-percussie. Deelnemen is gratis en inschrijven is niet nodig.

College stelt studiebureau aan voor werkzaamheden Greesstraat en Geelseweg

Het stadsbestuur plant weg- en rioleringswerkzaamheden in de Greesstraat en de Geelseweg. Voor de opmaak van de studie en het ontwerp van deze werkzaamheden moet het college een studiebureau aanstellen. Het college beslist de opdracht toe te wijzen aan Anteagroup Antwerpen. De kostprijs van deze opdracht wordt geraamd op 130.000 euro.